Ads 468x60px

vineri, 1 august 2014

Ce rol are procesul de optimizare seo?

Exista foarte multe cazuri in care detinatorii unui site web nu sunt multumiti de randamentul acestuia. Se intampla frecvent ca un site sa nu fie cunoscut in mediul online, acesta neavand traficul necesar pentru a ajunge pe prima pagina a motoarelor de cautare si pentru a avea in acest mod vizitatori care sa fie posibili clienti ai companiei pe care platforma web o reprezinta. Pentru ca aceasta problema sa se rezolve, trebuie sa se apeleze la procesul de optimizare seo. Pentru necunoscatori, trebuie de retinut mai intai ce inseamna SEO. Search Engine Optimization se refera exact la solutia pentru ceea ce am numit mai sus problema unei proaste functionari a unui site web. Optimizarea pentru motoarele de cautare reprezinta exact metodele care trebuie realizate pentru ca o platforma din mediul online sa fie printre primele site-uri in momentul in care este cautata de o anumita persoana.
 In primul rand, ca o optimizare seo sa fie eficienta, trebuie sa se tina neaparat cont de nevoile si de cerintele clientilor sau, mai bine spus, a vizitatorilor site-ului. Adica este foarte important ca cel care realizeaza activitatea de promovare si optimizare online sa incerce sa se puna in locul clientului si sa se gandeasca ce si-ar dori acesta sa gaseasca pe un anume site, bineinteles,  in functie de profilul platformei web. Asadar, aceasta activitate are la baza stabilirea cuvintelor cheie. Daca cel care optimizeaza site-ul intuieste care ar fi cuvintele pe care vizitatorii le scriu atunci cand cauta serviciile pe care le ofera si compania reprezentata de site-ul respectiv, atunci acesta va oferi platformei un mare avantaj fata de site-urile firmelor rivale de pe piata. Cu cat cuvintele cheie sunt mai exacte cu cele folosite de navigatori pe motoarele de cautare, cu atat sansele ca site-ul sa fie accesat cresc, ceea ce inseamna ca si el va urca pe primele pagini, si va aduce si mai multi vizitatori. In procesul de optimizare seo, pe langa cuvintele cheie, trebuie luati in considerare si termenii derivati ai acestora, care, chiar daca au un numar mai mic de cautari, pot aduce castig de cauza site-ului respectiv.

 In afara de identificarea de cuvinte cheie, optimizarea face referire la intreg procesul de creare al continutului unui site. Trebuie sa se aiba in vedere faptul ca vizitatorii au nevoie sa gaseasca cu usurinta toate datele pe care le necesita in legatura cu ceea ce promoveaza un site. Cu cat un navigator are acces mai usor la ceea ce il intereseaza, cu atat sansele ca acesta sa devina un viitor client cresc. Este obligatoriu de retinuta faptul ca in activitatea de optimizare seo, adresarea trebuie facuta clientilor si in niciun caz motoarelor de cautare sau altor pagini web.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates